Osim: Biće tvrdo

Uoči prvog finalnog susreta

Osim: Biće tvrdo

Adnan Beganović

Prvi finalni susret finala Kupa BiH sutra će u Banja Luci odigrati Borac i Željezničar, a menadžer Željezničara Amar Osim manje od 24 sata pred početak susreta za SportSport.ba ističe da očekuje dobar ambijent na tribinama i tvrdu utakmicu.

"Rezultati govore da u finalu Kupa igraju trenutno dvije najbolje momčadi. Očekujem dosta tvrd i neizvjestan susret, a pobjednika bi mogle odlučiti nijanse jer se radi o momčadima podjednake kvalitete", rekao je Osim za SportSport.ba i dodao:

"Poznajemo se vrlo dobro, tako da smatram da nekih velikih trenerskih iznenađenja neće biti. Atmosfera u momčadi je sjajna, ali to nije nikakav razlog da kažem da ćemo sutra ostvariti povoljan rezultat. Biće tvrdo i doista to tako mislim, jer mi dobro igramo u odbrani, a i Borac u Banja Luci rijetko prima pogotke. Čisto sumnjam da se može ponoviti utakmica s Grbavice kada je u 90 minuta palo šest pogodaka."

"Na pitanje s kojim bi rezultatom bio zadovoljan Osim je u svom stilu odgovorio:

"S 4:0 za nas. Taj bi nam rezultat garantovao pehar, ali teško da ćemo ga ostvariti. Od svega mi se nekako čini da je najbitnije za fudbal u BiH da sve prođe u najboljem redu, da atmosfera na tribinama bude sjajna, kao što je bila i na Grbavici u prvenstvenom susretu i kao što će sasvim sasvim sam siguran biti i u revanšu, a na kraju neka bolji osvoji Kup."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.