Osim: Bili smo bliže pobjedi

Osim: Bili smo bliže pobjedi

Adnan Beganović

Odmah nakon susreta i derbija na Koševu, trener sarajevskih plavih Amar Osim dao je svoje viđenje utakmice u razgovoru za SportSport.ba.

"Zadovoljan sam sa bodom, mada mislim da smo bili bliže pobjedi. Utakmica je bila korektna, pravi derbi, sa mnogo naboja. Ovo je bio bitan susret za obje ekipe. i mi i Sarajevo smo tražili pobjedu, a mi nismo došli igrati na bod, ali na kraju se ispostavilo da nam taj bod mnogo znači, jer je Velež dobio Borca. Sada, pred svojim navijačima protiv Lakataša možemo ovjeriti titulu", smatra Osim.

Da li su vaši igrači odradili na terenu ono što ste dogovorili u svlačionici?

"Manje, više igrači su ispoštovali sve ono što sam tražio od njih u svlačionici. Jako sam zadovoljan kako su odgovorili na moje taktiče zamisli. To se vidjelo i na terenu, jer smo stvorili nekoliko dobrih prilika".

U par navrata ste burno reagovali na sudijske odluke...

"Impulsivno sam reagovao na nekloliko sudijskih odluka, ali u nekoliko navrata neke su sudijske odluke bile na našu štetu. To sam namjernio uradio jer je stadion bio prazan pa su me mogli čuti. Da nije bilo potrebe sigurno ne bih regovao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.