Osim: Bili smo katastrofalni
U Modriči izostalo slavlje

Premijer liga, 10. kolo

Osim: Bili smo katastrofalni

A. Beganović

Fudbaleri Željezničara u okviru 10. kola Premijer lige pretrpjeli su poraz u Modriči (2:1), a prema riječima šefa stručnog štaba plavih s Grbavice, Amara Osima, isti je sasvim zaslužen jer je njegov tim odigrao jako lošu utakmicu.

„Šta da kažem osim da ne mogu da shvatim oscilacije u igri. Odigramo sasvim solidnu protiv nekih „jačih“ momčadi, a onda u Modriči podbacimo. Bili smo loši i sasvim zasluženo smo poraženi“, rekao je Amar Osim za SportSport.ba te dodao:

„Imali smo fenomenalne uslove za igru. Korektnog domaćina, izvanredno suđenje ali smo jednostavno podbacili. Prvih 15 minuta dobro smo stajali na terenu, imali preko Mešanovića sjajnu priliku, ali onda dolazi do neshvatljivog pada u igri. Ponavljam, bolji rezultat nismo niti zaslužili, a domaćinu čestitam na pobjedi i doista sjajnom prijemu.“

Željezničar polako zaostaje za vodećim momčadima, a sutra je već na rasporedu revanš osmine finala Kupa BiH. Na Grbavicu dolazi zahuktali Velež i sasvim je sigurno da nas očekuje neizvjestan meč.

„Imamo pozitivan rezultat iz prvog susreta i učinit ćemo sve da dođemo do pobjede. Velež igra izvrsno i mislim da neće nam biti lako. Teren će biti težak, tako da očekujem pravi mali fudbalski rat gdje se neće „umirati“ u ljepoti. Vidi se pomak u našoj igri, ali svi zajedno moramo biti svjesni da se ništa ne može uraditi preko noći“, zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.