Osim: Čast je biti među kandidatima za selektora

Jedan od najvećih favorita obavio razgovore s Komisijom

Osim: Čast je biti među kandidatima za selektora

Adnan Beganović

Jedan od najvećih favorita za preuzimanje klupe našeg fudbalskog nacionalnog tima Amar Osim obavio je razgovore sa članovima Komisije za izbor selektora.

Najtrofejniji bosanskohercegovački trener i čovjek koji je uz Milovana Rajevca, Faruka Hadžibegića i Mehmeda Baždarevića najozbiljniji kandidat za preuzimanje Zmajeva, Amar Osim, u Sarajevu je danas razgovarao sa Denijalom Pirićem, Seadom Kajtazom i Jasminom Bakovićem.

Osim, koji je sa Željezničarem osvojio deset trofeja i koji je sa japanskim JEF Unitedom osvojio nacionalni kup, komisiji Fudbalskog saveza BiH je iznio svoj plan i program rada.

"Prije svega želim reći da mi je velika čast biti među kandidatima za selektora. Danas smo konkretno pričali o stvarima vezanim za reprezentaciju. Nije ništa izgubljeno, što se tiče plasmana na Evropsko prvenstvo, a onaj koji bude izabran imat će mnogo posla i trebat će što prije zasukati rukave i krenuti s radom", za SportSport.ba je izjavio Osim.

Podsjetimo, naredna sjednica Izvršnog odbora je zakazana za 11. decembar i na istoj bi mogao biti izabran selektor, no neće biti iznenađenje i ako se to ne desi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.