Osim: Hapoel je u svim segmentima ispred nas

Osim: Hapoel je u svim segmentima ispred nas

Adnan Beganović

"Nema se šta mnogo reći. Jednostavno smo naletili na ekipu koja je u svim segmentima mnogo ispred nas i na kraju je to rezultat pokazao", rekao je za SportSport.ba menadžer Željezničara Amar Osim i dodao:

"Sinoć sam gledao utakmicu. Na samom početku to i nije izgledalo toliko loše, ali onda pravimo neshvatljive greške i sami sebe ukopavamo. Nakon prva dva gola teško je bilo za očekivati da ćemo se uspjeti vratiti."

Gledajući utakmicu stekao se dojam da igrači našeg šampiona nisu bili borbeni, da to nije onaj Željezničar koji je u prošloj sezoni furiozno došao do naslova.

"Drugačije je to gledati na televizoru, a potpuno drugačiji je dojam kada uživo gledate utakmicu. Ne mogu sada reći da igrači nisu imali volju, ali činjenica je da smo daleko stajali od naših protivnika, da nismo bili skoncentrisani. Međutim, bitno je naglasiti da su igrači Hapoela mnogo pokretljiviji, te mnogo tehnički potkovaniji, što je na kraju i rezultiralo našim ubjedljivim porazom. Igrali smo protiv momčadi čiji je proračun deset puta veći od našeg, čiji igrači i treneri imaju mnogo veće plate, koji igra u mnogo uređenijoj ligi no što je naša i zbog svega toga i mnogo drugih stvari ne smijemo očajavati", rekao je Osim.

"Hapoel je momčad koja je pobijeđivala i mnogo jače protivnike od nas. U prvom poluvremenu su nas razbili ali u drugom dijelu, u kojem također nismo gotovo ništa pokazali, bilo je povoljnije za nas. Fudbal je danas takva igra, ako niste pravi čitavu utakmicu, kvalitetan protivnik kao što je Hapoel u ovom slučaju, to brzo kažnjava. Pa i Argentina je ne tako davno primila četiri gola od Njemačke. Kada smo prošle sezone pobjeđivali govorio sam da to nije sjajno, da ne trebamo biti euforični. Isto tako danas ću reći da ovaj poraz ne treba toliko tragično shvatiti. Ako budemo znali, iz utakmice u Tel Avivu možemo mnogo naučiti", dodao je Osim.

Vremena za očajavanje nema mnogo. Već za nekoliko dana slijedi revanš utakmice, a menadžer Željezničara smatra da njegovi izabranici mogu popraviti dojam.

"Biće drugačija atmosfera. Mi ćemo igrati pred svojom publikom, igrat ćemo na terenu kojeg bolje poznajemo od naših gostiju i učinit ćemo sve da popravimo dojam iz prve utakmice. Biće teško, ali sam uvjeren da onako lošu partiju ne možemo i ponoviti", ističe Osim.

Nakon ubjedljivog poraza u Tel Avivu postavlja se pitanje da li isti može psihički djelovati na fudbalere Željezničara.

"Svaki ubjedljiv poraz je bolan, ali mislim da se ne bi trebao negativno odraziti na moje izabranike. Već sam rekao ali moram ponoviti, pobjede i porazi su sastavni dio igre i isti se ne smiju shvatati niti euforično, a niti tragično", zaključio jr menadžer momčadi s Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.