Osim i Šehić priželjkuju trijumf na Pecari

Video izjave samo na SportSport.ba

Osim i Šehić priželjkuju trijumf na Pecari

Edmir Škorić

Aktuelni bh. prvak Željezničar danas od 16 sati i 30 minuta na Pecari gostuje Širokom Brijegu, a uoči ovog derbija razgovarali smo sa menadžerom Plavih Amarom Osimom, te povremenim reprezentativcem Ibrahimom Šehićem.

Željezničar je prošle sezone slavio na Pecari (0:2), te na kraju sezone postao prvak. Može li se takav scenarij ponoviti i ove  godine?

"Kalendar nije isti kao prošle sezone. Tada smo sa Širokim igrali u 17. kolu, sada igramo u šestom kolu, tako da je to bitna razlika. Ima još 24 kola do kraja. Široki ima kvalitetnu ekipu, međutim olakšavajuće okolnosti su u vidu tradicionalno korektnih utakmica dole, dobrog terena, u vidu toga što je Široki 'normalan' protivnik i nema prevelikog pritiska. Spremni smo i znamo da je protivnik isto tako spreman. U ovoj našoj lig su male razlike pa će nijanse odlučiti". kazao je Amar Osim za SportSport.ba.



"Mogu svi igrati, ali neće svi igrati jer nema mjesta. Imamo povrijeđenih, imamo Višću koji je počeo igrati i nije u najužim kombinacijama. Čolić je trenirao zadnjih 15 dana sa ekipom i blizu je ekipe, sada hoće li početi ili neće, to ne znam".

Plavi sa Grbavice su saznali i svog protivnika u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine. Riječ je o prijedorskom Rudaru, a (jedna) utakmica igra se na stadionu Željezničara.

"Moglo je gore, moglo je bolje. Neki su prošli bolje, nego gore. Igramo kući i to je samo po sebi prednost. Ali, igramo protiv Premijerligaša koji ima ambicije. No, sada igramo protiv Širokog i o otj utakmici najviše razmišljamo."

Pozitivnom rezultatu na Pecari nada se i mladi golman Željezničara Ibrahim Šehić.

"Očekujemo da se ponovi rezultat od prošle godine. Bit će teško jer Široki mora pobijediti zbog niza loših rezultata. Mi ćemo čekati svoje šanse i pokušati doći do trijumfa", kazao nam je Šehić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.