Osim: Izvući pouku i nastaviti dalje

Dan nakon finala Kupa BiH

Osim: Izvući pouku i nastaviti dalje

A. Beganović

"Borac je osvojio Kup i treba mu čestitati. Mi iz ovog susreta moramo izvući pouku. Pred nama je još važniji duel i sve misli su nam okrenute istom", rekao je za SportSport.ba dan nakon revanš susreta finala Kupa BiH Amar Osim i dodao:

"U susret uopšte nismo ušli toliko loše. Imali smo pozitivan rezultat, ali već na početku susreta dozvolili smo sebi luksuz i primili 'jeftin' pogodak."

"I nakon ovog pogotka imali smo igru, ali onda je opet uslijedio 'hladan tuš'. Drugi pogodak nas je totalno presjekao i teško je bilo očekivati da ćemo se vratiti".

U igri Željezničara možda i po prvi put u sezoni vidjela se velika rupa u odbrani, a toga je svjestan i menadžer Željezničara.

"Logično je bilo da ćemo imati problema u odbrambenom redu, no ne trebamo tražiti alibi u neigranju nekih igrača. Sve je to sport. Početkom drugog dijela uspjeli smo se vratiti, ali to nas je mnogo istrošilo, što je u krajnjem slučaju i normalno. Postići dva pogotka kvalitetnoj ekipi kao što je Borac, u kratkom vremenskom razdoblju, uopšte nije lako. Ponavljam, to nas je istrošilo i igrači su već u 70. minuti izgledali kao da su odigrali 150. Opet se moram vratiti na početak utakmice. Gledao sam sinoć snimak i nekako sam sebi postavljao pitanje, da li je bilo ko očekivao onakav početak. Pa upitajte mog kolegu na klupi Borca i vidjet ćete šta će vam reći", rekao je Osim.

Menadžer Željezničara nakon pogledanog snimka mišljenja je da je utakmica bila jako kvalitetna i kako sam kaže, dešavanja na terenu ali i na tribinama su ono što ga raduje.

"U miru sam pogledao snimak i mogu vam reći da je utakmica bila i više nego kvalitetna. Tempo igre za naše uslove je bio nevjerovatan, bilo je mnogo prilika sa obje strane, a navijači na Grbavici su nešto posebno. I nakon velikog razočarenja ostali su dostojanstveni i to me doista čini sretnim. Neka sada i nas malo hvale, dosta smo mi hvalili druge nakon naših pobjeda na strani", u svom stilu govori Osim i dodaje:

"Ovo nam je veliko iskustvo i ja se nadam da ćemo u narednim sezonama igrati mnogo ovakvih susreta, odnosno onih koji odlučuju o peharu. Ako ćemo biti realni onda moramo reći da je Borac igrom tokom cijele sezone možda i zaslužio jedan pehar. Još jednom čestitam Banjalučanima, a mi se okrećemo nedjelji i duelu sa Laktašima."

Na kraju razgovora upitali smo menadžera Željezničara o navodnom interesovanju Vojvodine za njegove usluge.

"To čujem od tebe. Mene niko nije kontaktirao, tako da i nemam neki komentar", rekao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.