Osim: Kada smo bili bolji primili smo golove

Nakon velikog bh. derbija

Osim: Kada smo bili bolji primili smo golove

A. Beganović, foto: A. Balić

Najveći bh. derbi odigran sinoć na Grbavici opravdao je očekivanje. Nakon 90 minuta „rovovske bitke“ više razloga za slavlje imali su fudbaleri tima s Koševa, no, šef struke Željezničara, Amar Osim, nakon susreta nije bio toliko razočaran.

„Utakmica je bila prava prvenstvena, puna naboja i mislim da su svi moglu uživati u našem najvećem derbiju. Imali smo više od igre, ali u momentima kada smo bili mnogo bolji, odnosno kada smo dominirali terenom primili smo golove, a ipak nemamo ekipu koja se dva puta može vratiti iz rezultatskog minusa“, rekao je Osim nakon susreta i dodao:

„Poraz u derbiju boli, kako nas u klubu tako i navijače, ali ne trebamo puno očajavati. Već za 14 dana pred nama je nova utakmica i moramo se skoncentrisati na taj duel. Sarajevu čestitam na pobjedi, a pred nama je još mnogo kola u kojima se stvari mogu promijeniti. I dalje smo u utrci za Evropu, kako kroz Kup tako i kroz prvenstvo i učint ćemo sve da naredne sezone igramo u nekom evropskom takmičenju. Pokušat ćemo sve da se revaširamo na Koševu u proljetnom dijelu sezone u susretu koji će po mom mišljenju biti jako bitan za obje ekipe."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.