Osim: Kakva osveta, samo tri boda su važna

Željo domaćin Travniku

Osim: Kakva osveta, samo tri boda su važna

Adnan Beganović

Željezničar će u subotu s početkom u 18 sati, na stadionu Grbabica, odigrati utakmicu 18. kola Premijer lige BiH protiv Travnika. Tim je povodom u Plavom salonu danas održana press konferencija.

"Statistički je dobro što neće igrati Varupa, često nam je znao zagorčati život. Sutra nam je bitna samo pobjeda, sve ostalo je manje važno. Nikakva osveta, dugovi i slične stvari, koje se spominju pred duel s Travnika, nas ne zanimaju. Euforija vlada, spominje se opet pobjeda od pet-šest razlike, pune tribine, ali ponavljam - sve je to manje bitno. Samo nas tri boda zanimaju", u svom je stilu press konferenciju započeo Amar Osim i nastavio:

"Teško je igrati utakmice u koje prije prvog sudijskog zvižduka ulazite kao siguran pobjednik. Međutim, mi smo takvo mišljenje koje vlada u sportskoj javnosti zaslužili svojim igrama i rezultatima i moramo se znati nositi s tim.  Favoriti smo, niko ne bježi od toga, svi nas vide tako, ali to na trenu moramo opravdati".

Što se tiče sastava, Osim nije otkrio karte kojih 11 igrača će istrčati na teren, ali je rekao:

"Utakmicu će početi oni igrači koji su u dosadašnjem dijelu sezone iznijeli najveći teret na svojim leđima. Dakle, od njih 14 ili 15, izabrat ću 11. Mislim da smo zbog toga što imamo tih 14 ili 15 igrača, koji mogu u svakom momentu igrati, i trenutni lideri na tabeli. Nemamo 20 ili 25 igrača kao neke evropske ekipe, ali za našu ligu je dovoljno da imate i 15 podjednako kvalitetnih igrača da biste bili u samom vrhu.

Novinare je zanimalo koliko će prema Osimovom mišljenju do kraja sezone Željezničaru nedostajati povrijeđeni Sulejman Smajić.

"Statistički gledano, neće nam mnogo nedostajati. Čini mi se da je u dosadašnjem dijelu sezone postigao dva gola. Međutim, istina je da smo sa njim imali mnogo više opcija".

"Ukoliko bude 5.000 ljudi, bit ću i više nego zadovoljan. Obzirom da je protiv Širokog ili Borca bilo 2.500 ili 3.000 gledalaca".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti