Osim: Laktaše ne smijemo potcijeniti

Press konferencija za novinare

Osim: Laktaše ne smijemo potcijeniti

Edmir Škorić

Danas je u taboru FK Željezničara održana press konferencija za novinare povodom utakmice 29. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, u kojoj Plavi sa Grbavice dočekuju predposljednje Laktaše.

Željezničar je, remiziravši sa Borcem na Grbavici (2:2), ostao bez Kupa, pa su sada sve misli igrača i trenera usmjerene ka sutrašnjoj utakmici sa Laktašima. Pobjedom bi domaći proslavili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, dok i gostima samo pobjeda odgovara. U protivnom, napuštaju najviši rang bh. fudbala.

Na današnjoj press konferenciji okupljenim novinarima se obratio trener Amar Osim te član Predsjedništva FK Željezničar, Gradimir Gojer.

"Mislim da je utakmica u srijedu pokazala koliko jedna ekipa, koliko god da igra po njih u nepovoljnom ambijentu, a ima kvalitet i želju koliko može biti opasna. Mi smo to na svojoj koži osjetili prije tri dana. To ne smijemo zaboraviti. Nadam se da smo to svhatili, i ako se tako budemo postavili sutra imamo velike šanse da utakmica bude povoljnija što se tiče rezultata nego ova u srijedu", kazao je trener FK Željezničara, Amar Osim, na konferenciji za novinare, te dodao.

"Nadam se da ona utakmica sa Borcem neće previše uticati na raspoloženje mojih igrača. Oni se jesu potrošili fizički i mentalno, ali činjenica da igraju meč za titulu bi trebala biti samo po sebi dovoljna da pred svojom publikom, na domaćem terenu, protiv protivnika koji je dobar, ali ja vjerujem ipak slabiji od nas, da ostvarimo pobjedu".

"Svjesni smo da to nije ekipa koju smijemo podcijeniti. Znajući ko im je trener i koliko su uložili u zimskom prelaznom roku sigurno ih ne interesuje da toliko ulože u klub i ispadnu iz lige. Mi smo svjesni da su oni jako opasna ekipa koja igra svoj prvoligaški život u jednoj utakmici. Nemaju se zašto više štediti. Ako na Grbavici ostanu neporaženi i slave kod kuće oni ostaju u ligi. Sa druge strane, mi se borimo za titulu. Ta dva motiva se po značaju otprilike mogu porediti, ali mi imamo neke stvari koje su na našoj strani. Mislim na kvalitet, jer nismo slučajno tu gdje jesmo i mislim na ambijent koji će nadam se neće biti ograničavajući faktor ko zadnji put već motivacija više i dodatni vjetar u leđa da ostvarimo to što želimo."

"U ime F.K. Željezničar pozivam sve navijače, sve simpatizere i sve prijatelje nogometa u gradu Sarajevu i BiH da nam se pridruže na sutrašnjoj utakmici i da obilježimo uspjeh kluba. Poslije završetka utakmice F.K. Željezničar će, ukoliko budemo pobjednici, prirediti slavlje na našem stadionu Grbavica. Vjerujem da ćemo na toj svečanosti napraviti ne samo radost za naše navijače, nego da će to biti jedan nezaboravan događaj za cijeli grad Sarajevo. Mi smo duboko ubijeđeni da će to biti nezaboravno finale jednog uspješnog rada prije svega Osima i njegovih saradnika, a onda i naših igrača koji su najzaslužniji.", ističe Gradimir Gojer, član Predsjednistva FK Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.