Osim: Leotar moramo pobijediti

Osvrnuo se na Sarajevo i Asmira Suljića

Osim: Leotar moramo pobijediti

Edmir Škorić

U okviru šesnaestine finaala kupa Bossnee i Hercegovine sutra će na Grbavici snage odmjeriti domaći Željezničar i Leotar, a na press konferenciji posvećenoj ovom duelu govorio je menadžer Plavih Amar Osim.

Prije nego je Amar Osim novinarima govorio o utakmici s Leotarom, formi svojih igrača, Sarajevu i Asmiru Suljiću, direktor Bulend Biščević saopštio je kako je klub dobio nove sponzore.

"Novi sponzor nam je Škoda. Osim toga, potpisani su i ugovori s UniCredit bankom i BH Telekomom, te će ove kompanije učestvovati u raznim aktivnostima. Pored toga, i na rukavu dresa bit će smješten logo UniCredit. Što se našeg "Željezničar" magazina tiče, pušten je određeni broj u prodaju zbog velikog interesovanja, a novi broj bi trebao izaći do kraja ovog, ili početka narednog mjeseca", kazao je Biščević.

"Smatram da smo kvalitetniji, no ukoliko želimo slaviti moramo biti više skoncentrisaniji i imati mnogo više motiva nego ranije. Gledao sam Leotar u Lukavici i vidio sam čemu teži njihov novi trener", rekao je menadžer Plavih amar Osim na press konferenciji.

"Pobjedom u Lukavici fudbaleri Leotara su dobili na samopouzdanju. Sutra će na Grbavici igrati rasterećeno i to može biti opasno. Mi nismo u nekoj fenomenalnoj formi, ali sutra jednostavno moramo pobijediti. Očekujem i podršku s tribina, koja nikad nije ni izostajala. S obzirom na naše igre i rezultate, mislim da imamo solidnu podršku. Svijet više nije toliko entuzijastičan", dodao je Osim, uz konstataciju:

"Nebitan je rezultat, jednostavno zanima nas samo prolaz. Naravno, bio bih zadovoljan mininalnom pobjedom, jer to opet donosi plasman dalje".

Menadžer Plavih sutra će najvjerovatnije računati na isti igrački kadar kao i u Zenici, s tim što bi Selimović mogao igrati od prve minute.

"Mislim da će kadar biti isti kao i u Zenici, s tim što je Selimović zdraviji i postoji mogućnost da krene od prve minute. Smajić želi igrati. ali ne vjerujem da će biti spreman i za narednu prvenstvenu utakmicu", istakao je Osim.

Menadžer Plavih na kraju se osvrnuo i na ekipu Sarajeva, koja igra sjajno ove sezone i koja je trenutno lider Premijer lige, a bilo je govora i o Asmiru Suljiću, koji je prije Sarajeva boravio na probi u Željezničaru, no nije se tu zadržao.

"Sarajevo je veliki klub. Imaju dosta samopouzdanja i igraju jako dobro. Imaju i dobre pojedince. Asmir Suljić je pravo osvježenje, znam odakle potiče i da je fino dijete. Nije istina baš da nismo imali interesa za njega. Kod mene ne bi igrao u prvoj postavi prije Selimovića, Smajića i Bešlije. Naravno, volio bih da uspije jer bi to bilo dobro za sve nas".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.