Osim: Malo je falilo da nas Sarajevo kazni

Osim: Malo je falilo da nas Sarajevo kazni

Nakon pobjede svojih izabranika nad najljućim rivalom, trener Željezničara Amar Osim nije djelovao pretjerano zadovoljno.

"Drugo poluvrijeme bilo je malo bolje od prvog, koje je bilo smiješno. Morali smo strepiti do kraja susreta, iako smo imali igrača više. Malo je falilo da nas Sarajevo kazni, imali smo sreće", kazao je Osim i dodao:

"Razapet sam između dva osjećaja, jedan je razočarenje jer niti jedna momčad već godinama u derbijima ništa ne pokazuje, drugi je oduševlenje jer smo pobijedili. Igrali smo pod ogromnim pritiskom, na domaćem terenu, pred velikim brojem navijača i sa serijom koju je trebalo nastaviti protiv najtežeg protivnika. Pobjeda je zaslužena, gol kilav kao i cijela utakmica."

"Mislim da bi bilo sasvim zasluženo da smo osvojili bod. Postajale su neke situacije u kojima su sudije možda trebale bolje reagovati. Utakmica je produžena za četiri minite, a igrale su se samo dvije. Ipak, treba čestitati Željezničaru na pobjedi", rekao je trener Sarajeva Jiri Plišek, te dodao:

"Imali smo svoje prilike koje nismo iskoristili. Mogli smo odigrati mnogo bolje, trebali smo više koristiti bokove. Nakon gola preuzeli smo rizik, no nismo uspjeli izjednačiti. Penal je bio, no neke druge situacije išle su u korist Željezničara."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.