Osim: Malo nam je nedostajalo

Željo poražen u Gradačcu

Osim: Malo nam je nedostajalo

Ekipa Željeznicara pretrpila je jučer prvi poraz u Premijer ligi ove sezone. Sarajevski plavi poraženi su u Gradačcu od ekipe Zvijezde rezultatom 1:2.

Iako poraženi, fudbaleri Željezničara pružili su sasvim dobru igru na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, pogotovo kada usporedimo igru sarajevske ekipe na gostovanjima proteklih sezone. S tim se, međutim, ne slaže trener Želje Amar Osim.

„Moji su kriteriji nešto veći. Naravno, kada se uzme u obzir da smo u gostima stvorili nekoliko pravih prilika i kada se uzme u obzir kako je Željo prošlih sezona igrao u gostima, onda bi se naš nastup u Gradačcu možda i mogao ocijeniti solidnim, ali to nije bilo dovoljno“, kaže za SportSport.ba Amar Osim, šef stručnog štaba sarajevskih plavih.

Trener sarajevskih plavih smatra da je Želji malo nedostajalo da dode do pozitivnog rezultata u Gradačcu.

„Da smo podigli nivo igre za, recimo, pet posto, došli bi do pobjede. Zvijezda je igrala onoliko koliko je to bilo u njihovoj mogućnosti. Naš pad u igri im je dopustio da postignu golove i dođu do pobjede“, dodao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti