Osim najavio rezove
Osim, reflektori i nova Uprava za evropski Željezničar

FK Željezničar obavio prozivku

Osim najavio rezove

FK Željezničar u narednoj sezoni pretrpiće velike promjene u odnosu na tim koji je okončao Premijer ligu BiH, u kalendarskoj godini iza nas.

Trener Amar Osim izvršio je prozivku fudbalera kojoj su prisustvovala čak 32 igrača (od toga četiri golmana), ali je jasno da će velika većina dobiti odriješene ruke da sreću potraže u drugoj sredini.

Novi-stari šef struke nije želio otkrivati imena pojačanja, no kazao je sljedeće:
»Volio bih da svih 28 fudbalera posjeduje kvalitet i da na sve mogu računati. No, moramo imati na umu da je riječ o ekipi koja je prethodne sezone osvojila deveto mjesto stoga je iluzorno očekivati da bi u narednoj napravila bolji rezultat», kazao je Osim.

Ekipa će na Grbavici treniratio do 1. jula kada će uslijediti odlazak u Međugorje. Nakon Hercegovine, Željezničar će učestvovati na turniru u Slavonskom Brodu, na kojem će još igrati Lokomotiva, Cibalija i Croatia Sesvete.

Osim je «prozvao» sljedeće igrače: Šehića, Borića, Gvozdića, Pjanića, Salkića, Mulalića, Cocalića, Sadikovića, Muharemovića, Bekrića, Bučana, Šimića, Rovčanina, M. Bešliju, H. Bešliju, Čolića, Kerlu, Memiševića, Omerovića, Svraku, Zebu, Stanića, Mehića, Haznadara, Džananovića, Musu Dialibu, Mujkanovića, Malinovića, Ibrahimovićam, Osmanagića i rekonvalescenta Bajića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.