Osim najavio velike promjene u ekipi
Plavi neuvjerljivi protiv Bosne u Kupu BiH

Željo dočekuje Rudar

Osim najavio velike promjene u ekipi

U svijetlu veoma slabe igre i minimalne pobjede nad sarajevskom Bosnom u okviru fudbalskog Kupa BiH, ekipa Željezničara u 7. kolu Premijer lige na Grbavici dočekuje novajliju u ligi, prijedorski Rudar.

Zabrinjavajuća je bila igra plavih sa Grbavice u susretu sa Bosnom. Nećemo pretjerati ako kažemo da ne bi bio nezasluženo da je dalje u Kupu prošla Bosna. Ipak, u Želji se sada okreću nastavku takmičenja u Premijer ligi, kada u okviru 7. kola na Grbavicu stiže Rudar iz Prijedora.

"Obavezno ćemo promijeniti dosta toga u sastavu za Rudar u odnosu na onaj koji je igrao sa Bosnom. Najavljujem brojne promjene u ekipi, jer ako ne budemo drastično bolji nego protiv Bosne, nećemo ni moći pobjediti", kazao je trener sarajevskih plavih Amar Osim.

Željo ove sezone igra solidno, ali plave najviše zabrinjava neefikasnost koju pokazuju napadači Željezničara.

"Teško da ikom možemo dati dva gola. Kome damo dva gola, taj će ispasti iz lige", kroz šalu kaže Osim, koji je relativno zadovoljan dosadašnjim učnikom svoje ekipe.

"Devet bodova iz šest utakmica je neki minimum koji smo trebali ostvariti. Morali smo donijeti više bodova sa gostovanja u Gradačcu i Lukavici, ali eto, nadam se da ćemo u narednom periodu imati nekada i više sreće", dodao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.