Osim: Nedostaje nam fudbalera

Plavi nisu mogli do pobjede nad Zrinjskim

Osim: Nedostaje nam fudbalera

Fudbaleri Željezničara cijelo su drugo poluvrijeme napadali na gol Zrinjskog, stvarali prilike, ali do pobjede nisu došli.

Međutim, i pored toga, glavni menadžer tima sa Grbavice Amar Osim, nije nezadovoljan onim što su njegovi izabranici pokazali na terenu protiv aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

"Ne mogu biti nezadovoljan. Odigrali smo u sklopu svojih mogućnosti, a vidjelo se sinoć da je Zrinjski bolja ekipa od nas. Ipak, i pored toga smo solidno odigrali drugo poluvrijeme, ali nam je nedostajalo 'ono nešto'. Nažalost, evidentno je da nam nedostaje igrača koji mogu nositi teret utakmice. Mi ih trenutno nemamo. Prije šest, sedam godina bilo je normalno da u ekipi imamo i po 18 fudbalera, a danas to više nije slučaj. Danas ih imamo mnogo manje. Ipak, ne želim da kukam, šta je tu je i mi ćemo se truditi da i to u narednom periodu popravimo", kazao je nakon meča glavni menadžer sarajevskih plavih Amar Osim.

I pored oskudnog igračkog kadra, Osim je zadovoljan do sada prikazanim u Premijer ligi od strane svojih fudbalera.

"Da mi je neko prije početka sezone ponudio sedam bodova u četiri utakmice ne bih razmišljao već bih prihvatio. Naravno, da smo večeras pobijedili to bi bilo devet bodova, ali mislim da smo do sada napravili veliki posao", dodao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti