Osim: Neshvatljivo smo pali u drugom dijelu

Premijer liga, 11. kolo

Osim: Neshvatljivo smo pali u drugom dijelu

A. Beganović, foto: Adis Avdić

"Zadovoljan sam bodovima i donekle igrom u prvom poluvremu u kojem po mom mišljenju nije bilo nadmoći niti od jedne momčadi, mi smo imali svoje prilike i uspjeli smo zabiti, dok Velež iz svojih nije", rekao je Amar Osim odmah nakon susreta te dodao:

"Još prije ove utakmice rekao sam da su Željezničar i Velež dvije podjednake momčadi te da će o pobjedniku odlučivati nijanse. Tako je i bilo. Prvo poluvrijeme mislim da je moglo zadovoljiti publiku, dok drugi dio susreta je bio malo čudan. U pauzi je Velež dobio jedan crveni pa malo zatim i drugi, a mi nikako nismo znali to iskoristiti."

Ono što možda i najviše zabrinjava sve navijače tima s Grbavice je jako loša igra u drugom poluvremenu. U momentima kada je Velež igrao sa dva igrača manje i kada su Plavi trebali nokautirati grogiranog protivnika na terenu je bila sasvim neka druga slika.

"Ma to je doista neobjašnjivo. Ne mogu nikako da shvatim zašto su moji izabranici bili onakvi kakvi jesu u momentima kada smo imali brojčanu prednost. Imali smo nekoliko puta situacije kada su naša četiri igrača išla u napadu na Veležova dva, ali nismo se znali snaći. I onda smo do kraja morali strahovati, a da je Velež postigao pogodak uopšte ne bi bilo nezasluženo. Zabrinjava me igra u momentima kada smo imali dva igrača više", zaključio je strateg Željezničara Amar Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.