Osim: Nijanse će odlučiti

Uoči derbija u Mostaru

Osim: Nijanse će odlučiti

Adnan Beganović

U okviru 26. kola Premijer lige BiH u Mostaru će snage odmjeriti stari rivali, Velež i Željezničar. Menadžer momčadi s Grbavice Amar Osim smatra da će pobjednika u sutrašnjem duelu odlučiti nijanse.

"Smatram da će utakmica biti neizvjesna do samog kraja. Velež se nalazi u maloj rezultatskoj krizi, ali mislim da je to dobra ekipa sa nekoliko odličnih pojedinaca, tako da u sutrašnjem duelu nema favorita", rekao je Amar Osim za SportSport.ba i dodao:

"Velež i Željezničar su dvije ekipe podjednakih igračkih kvaliteta. Rođeni dobro igraju pred svojim navijačima i doista će nam biti teško. Ponavljam, u sutrašnjem duelu nema favorita i pobjednik se neće znati do posljednjeg sudijskog zvižduka."

Željezničar i Borac u sami finiš sezone ulaze sa istim brojem bodova i svaki bod osvojen na strani mogao bi biti zlata vrijedan.

"Ima još pet kola do kraja prvenstva tako da je sve još uvijek otvoreno. Ja ne želim uopšte da se zamaram Borcem i ne bih rekao da je jedan bod na gostovanju zlata vrijedan. Mi smo skoncentrisani na naše igre, a šta će Borac uraditi na svojim gostovanjima, uopšte me previše ne zanima", zaključio je Osim.

Plava ekspedicija današ će krenuti put Međugorja gdje će u posljepodnevnim satima odraditi trening. Osim u duelu sa Veležom ne može računati na kartoniranog Bogičevića i povrijeđenog Mešanovića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.