Osim: Nije bilo lako u Laktašima

Premijer liga, 14 kolo

Osim: Nije bilo lako u Laktašima

Adnan Beganović

Nakon poraza u od Sarajeva, Željezničar se u Laktašima vratio na pobjednički kolosijek. Šef struke Želje Amar Osim za naš portal je izjavio da je zadovoljan zbog trijumfa te da se nada da će njegova momčad pobjedom završiti prvi dio sezone.

"Vjerujte mi da su ovo najteže utakmice. Laktaši su posljednji na tabeli i onda svi misle da vi to morate dobiti, a razlika u kvaliteti između posljednjeg i prvoplasiranog u našoj ligi je veoma mala. Najbitnije je da smo dobili te da sada dočekujemo Leotar u boljem raspoloženju", rekao je Amar Osim za SportSport.ba i dodao:

"U susret sa Leotarom ulazimo kao favoriti, no siguran sam da to neće biti lagana utakmica. Moramo je shvatiti ozbiljno i dati sve od sebe kako bismo na najbolji mogući način okončali prvi dio sezone."

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na smotru najboljih svjetskih selekcija. Upitali smo Osima kako je on vidio utakmice sa Portugalom.

"Nema se tu mnogo toga za reći. Na Svjetsko prvenstvo plasirala se trenutno kvalitetnija reprezentacija, a mi zbog poraza ne smijemo očajavati. Kod nas je nekako stanje u državi  i društvu tako da svaku pobjedu preuveličavamo, a poraz previše teško prihvatamo i to je ono što nam se ne smije dešavati. Činjenica je da smo došli do najboljeg rezultata i da ova ekipa u odnosu na prije dvije ili tri godine izgleda mnogo bolje, ali za plasman na neko veliko takmičenje mnoge stvari trebaju se poklopiti", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.