Osim: Nisam imao dojam da smo toliko dominantni

Nakon ubjedljive pobjede

Osim: Nisam imao dojam da smo toliko dominantni

Adnan Beganović

Večeras je Željezničar bez većih problema sa ubjedljivih 5:0 savladao GOŠK, a treneri obje momčadi slažu se da su Plavi zasluženo stigli do novih bodova.

"Pobjeda je zaslužena, možda je malo previsoka, bar ja imam takav dojam. Diktirali smo tempo igre, golove opet dali na vrijeme", istakao je menadžer Željezničara Amar Osim.

"S klupe nisam imao utisak da nosmo toliko dominantni. Istina, imali smo par dobrih akcija, a i GOŠK je u pojedinim momentima pokazao da ima određen kvalitet. U subotu imamo tešku utakmicu protiv Veleža, pa je dobro što se nismo previše istrošili", dodao je menadžer Plavih.

"Konačan rezultat je pravo mjerilo odnosa snaga na terenu. Dobro smo se držali na samom početku, no bilo je samo pitanje vremena kada ćemo pokleknuti. U utakmicu smo ušli bez nekoliko standardnih prvotimaca, a kada sam vidio da nemamo nikakvih izgleda na Grbavici zamijenio sam i naša tri ponajbolja igrača. U subotu sa Zvijezdom igramo utakmicu sezone i već od ovog momenta samo o tome i razmišljamo", istakao je nakon meča trener GOŠK-a, Boris Gavran.

"GOŠK neće ispasti, ne bih ni bio ovdje da mislim drugačije. Imamo kvalitet i to ćemo pokazati do kraja prvenstva", dodao je Gavran.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.