Osim: Ostaje žal što nismo dali još koji gol

Bloudek: Imamo aktivan rezultat

Osim: Ostaje žal što nismo dali još koji gol

E. Škorić

Pogotkom Muamera Svrake iz 33. minute Željezničar je večeras na Grbavici ostvario minimalnu zalihu nad Širokim Brijegom u prvom susretu finala Kupa BiH.

Željo je slavio s 1:0, te je na dobrom putu da osvoji Kup. Ipak, morat će prolaz ovjeriti na Pecari u uzvratu protiv Širokog Brijega.

"Bila je ovo dobra utakmica za naše uslove, po teškom terenu. Zadovoljan sam pobjedom, mada ostaje žal što nismo postigli još koji pogodak. Kada ga već nismo postigli, dobro je što ga nismo primili", kazao je Amar Osim, menadžer Plavih, po završetku utakmice, a onda prokomentirao i gol Muamera Svrake, kojeg je sudac Vladimir Bjelica poništio:

"Bilo bi mi, iskreno, da je ofsajd, odnosno da je sudac pogriješio".

Manje razloga za zadovoljstvo nakon utakmice imao je Marijan Bloudek, straget Širokog Brijega.

"Čestitke Želji na pobjedi. Mislim da su obje momčadi pokazale kvalitetnu igru. Željo je dominirao u prvom dijelu, mogao je postići još golova. No, imali smo sreće. Na kraju smo došli do aktivnog rezultata za uzvrat na Pecari", kazao je Bloudek.

On je još  dodao kako se nada još uvijek trofeju u prvenstvu BiH, premda Željo ima zasad dobru prednost".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.