Osim otvoreno: Nezasluženo smo slavili

Pohvalio navijače, kritikovao igrače

Osim otvoreno: Nezasluženo smo slavili

Adnan Beganović

Lider premijerligaške karavane, sarajevski Željezničar, na Grbavici je teže od očekivanog savladao Travik (1:0), a menadžer Plavih, Amar Osim, nakon susreta je bio ljut i nezadovoljan igrom svojih izabranika.

"Hvala navijačima! Znao sam ih kritikovati, no večeras zaslužuju sve pohvale, pogotovo ovi na južnoj tribini. Oni su danas pobijedili, da nije bio ovakav ambijent i da nismo imali podršku s tribina mi ne bismo pobijedili", odmah nakon susreta je istakao Amar Osim.

"Čestitam i Travniku, koji je danas bio dosta dobar, usudio bi se reći i bolji od nas. Svi su pričali o nekih 15:0, a na kraju smo uz dosta sreće slavili. Da je bilo 1:1, 0:0 ili 0:1 uopšte ne bi bilo nezasluženo. Travnik je u prvom dijelu mogao povesti, u tim momentima smo bili lohotni, nikakvi. I ja snosim odgovornost za ovako katastrofalnu igru jer izgleda da nisam momčad najbolje pripremio na večerašnju utakmicu nakon lagane pobjede u Prijedoru", dodao je Osim.

Menadžer Željezničara razočaran je igrom svojih izabranika, no našao je i koju riječ hvale, posebno za Zolotića i Kvesića.

"Ljut sam, kako ne bih bio. Tri igrača Željezničara zarađuju više nego cijela momčad Travnika, a na terenu se to nije vidjelo. Na jednoj strani imas Bekrića, a na drugoj Popovića, pa onda Zebu i Simeunovića, te Adilovića i Kovačevića. Razlika se ne primjeti, to sebi više ne smijemo priuštiti, ukoliko želimo osvojiti titulu. Zolotić i Kvesić su bili na nivou. Razumijem ja da su mladi Travničani željni dokazivanja, da na Grbavici svi imaju idealne uslove za igru, ali moramo biti realni. Igrači ne mogu biti kažnjeni jer smo pobijedili, ali da ćeme čuti, hoće i to dobro", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti