Osim: Ovo nam je najvažnija utakmica u sezoni

Željo dočekuje Borac

Osim: Ovo nam je najvažnija utakmica u sezoni

Adnan Beganović

Nogometaši Željezničara u 23. kolu dočekuju momčad banjalučkog Borca i Amar Osim, menadžer Plavih, vjeruje da će gosti ovoga puta na Grbavici pokušati da se nadigravaju te da neće biti kao u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa (1:0 za Plave).

Želju bi eventualno osvojena tri boda približila cilju, a to je titula prvaka naše zemlje. Ipak, Borac nije nimalo lagan protivnik i toga je Osim svjestan.

"Najvažniji je pristup. Nadam se da su igrači svjesni toga te da će ponoviti borbenost i želju kao i na utakmicama protiv Čelika i Zvijezde. Ako bude tako, siguran sam da ćemo stvoriti preduslove za dobar rezultat. Realno, bio bih zadovoljan i sa 1:0", kazao je Osim i u svom stilu se ispravio

"Ma, ne samo s 1:0, i sa 0.5:0 bih bio zadovoljan, samo da upišemo tri boda. Ovo je za nas do sada najvažnija utakmica sezone, jer pobjedom ćemo se približiti cilju, a to je osvajanje titule. Istina, pobjeda protiv Borca ne znači sigurno titula, ali nas dovodi na korak do iste2".

"Borac je dosta kvalitetna ekipa koja nema kompleksa na gostujućim terenima, što s pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva. U utakmici u Kupu na Grbavici (1:0) su bili grozni i siguran sam da neće tako igrati sutra. U toj utakmici težili su samodestrukciji, nisu imali nikakvih napadačkih ambicija, a ubijeđen sam da će se novi trener Borca, Slaviša Božičić, opredijeliti za nadigravanje", dodaje strateg Plavih, i za kraj dodaje:

"Moramo pružiti svoj maksimum ako želimo nešto napraviti. U užoj konkurenciji imam 12 igrača, i još uvijek se nisam opredijelio koji će istrčati na teren. Moramo biti oprezni, ali u isto vrijeme i agresivni. Dakle, ukoliko dobro ukomponujemo tu opreznost i agresivnost, ostvarit ćemo dobar rezultat".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije