Osim: Pobjeda je zaslužena, ali previsoka

Nakon večerašnjeg susreta

Osim: Pobjeda je zaslužena, ali previsoka

Adnan Beganović

Šef stručnog štaba sarajevskog Željezničara, Amar Osim, odmah nakon susreta sa Čelikom istakao je da je zadovoljan pobjedom te da ga je zenička momčad i pored ubjedljivog poraza pozitivno iznenadila.

"Prije svega želim naglasiti da su po mom mišljenju gledaoci mogli doista uživati u utakmici koja je ako uzmemo u obzir naše standarde bila i više nego kvalitetna, a da bi neka utakmica bila kvalitetna onda obje momčadi moraju biti na visokom nivou, što je večeras i bio slučaj", rekao je Amar Osim i dodao:

"Kada se uzme samo rezultat u obzi može se reći da smo mi bili ubjedljivi, no stvari na terenu nisu bile takve. Čelik me je doista prijatno iznenadio, utakmicu je otvorio kao da igra kod kuće i bio je bolji protivnik na početku. Međutim, mi smo dali prvi pogodak te preuzeli inicijativu, a nakon drugog pogotka svi smo mislili da je sve gotovo, no Čelik se uspio vratiti i zaprijetiti. Sve u svemi, mislim da smo zasluženo pobijedili, ali da je rezultat, ipak, previsok. Čeliku će se ovakva otvorena igra negdje vratiti i sudeći po večerašnjem susretu, Zeničani će ostati u društvu najboljih."

Šef struke sarajevske momčadi osvrnu se i na igru Višće i Radoševića, koji su večeras pokazali mnogo te su oduševili zahtjevnu publiku na Grbavici.

"Radi se o igračima koji dolaze iz klubova gdje su igrali pred 200 gledalaca, a sada su istrčali pred ispunjenu Grbavicu. Normalno je da su na početku bili impresionirani, pogotovo Višća, no kako je vrijeme odmicalo bili su sve bolji i bolji. Radošević nas je u prvom poluvremenu i izvadio, a Višća je u drugom dijelu pokazao mnogo. Zadovoljan sam njihovim učinkom, ali ima još mjesta za napredak", rekao je Osim te se osvrnuo i na naredni susret Željezničara u kojem će plavi odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

"Utakmice između Željezničara i Širokog Brijega uvijek su bile zanimljive, pa će tako sasvim sigurno biti i ovaj put. Široki ima dobru ekipu, no mi nećemo ići u Široki samo da odigramo utakmicu. Pokušat ćemo pobijedit, a šta će na kraju biti ostaje nam da vidimo. Raduje me samo što idemo u goste ekipi sa kojom se može igrati, odnosno nadigravati", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti