Osim: Pobjedili smo oslabljeni Velež

Osim: Pobjedili smo oslabljeni Velež

M. Maksimović

Željezničar je napravio ono što niti jedna ekipa nije ove sezone. Osvojio je tri boda u Vrapčićima, tri velika boda sa kojima je stigao na korak do naslova prvaka.

Rezultatski na kraju to donekle izgleda i ubjedljivo, ali u utakmici sa dva različita poluvremena, Željezničar je znao iskoristiti svoje prilike, Velež nije.

''Slažem se sa konstatacijom da je ovo bila utakmica sa dva različita poluvremena. Postigli smo gol rano, na otvaranju utakmice, nakon toga smo imali par prilika i mislim da smo morali puno više napraviti u tom drugom dijelu.Mi smo u drugom poluvremenu imali te situacije iz kontra napada, ali smo loše reagovali. Sa druge strane Velež je što našim greškama, što iz svojih izrađenih akcija, Velež je imao tri- četiri klasična zicera koje je naš golman ne znam ni sam kako skinuo.Naš drugi gol je stigao rekao bih kao posljedica tih promašaja. Ova utakmica je pokazala kako nema velike razlike između prvog, petog ili osmog na tabeli, a nama je ovaj put na ruku išla činjenica da je Velež nastupio bez tri  standardna igrača, što se kad tad mora osvetiti",  - rekao je nakon utakmice u Vrapčićima, šef struke Željezničara Amar Osim,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.