Osim: Pobjedom potvrditi bodove iz Širokog

Premijer liga 18. kolo

Osim: Pobjedom potvrditi bodove iz Širokog

Adnan Beganović

Uoči sutrašnjeg duela sa Zvijezdom na Grbavici je održana press konferencija, a novinarima su se obratili šef stručnog štaba Željezničara, Amar Osim i standardni prvotimac Milan Ćulum.

"Sutra nam u goste dolazi jako neugodan protivnik koji je svoju kvalitetu pokazao pobijedivši Zrinjski u Mostaru. Gledao sam taj susret i mogu vam reći da Zvijezda uopšte nije bezazlen protivnik", rekao je Amar Osim i dodao:

"Željezničar je protiv Zvijezde do sada u Premijer ligi odigrao tri utakmice i niti jednom nije slavio. Nadam se da ćemo sutra prekinuti tu tradiciju. Eventualnim trijumfom u sutrašnjem duelu bodovi iz Širokog Brijega će tek dobiti na težini. Borbenošću i podrškom sa tribina možemo sutra slaviti i nastaviti pobjednički niz."

Momčad s Grbavice u sutrašnji duel ući će znatno oslabljena. Željezničaru nedostaju četiri kartonirana igrača, te Višća koji definitivno sutra neće biti u konkurenciji.

"Nedostaje nam mnogo igrača i to je veliki hendikep za nas pred sutrašnji susret. Širokom Brijegu su nedostajala tri igrača u duelu sa nama i mi smo to znali iskorisiti. Nadam se da mi nećemo dozvoliti da Zvijezda iskoristi naše probleme sa kartoniranim i povrijeđenim igračima", rekao je Osim.

Duel sa Zvijezdom od ogromnog je značaja za Željezničar i zbog veoma dobrog rasporeda u nastavku sezone i ove činjenice svjestan je i Osim.

"U naredna četiri kola tri puta smo domaćini. Želimo iz te četiri utakmice uzeti 10 bodova i mislim da smo u stanju to uraditi. Neću sada da razmišljam o tome jer samo me interesuje Zvijezda. Eventualnom pobjedom sutra još više ćemo se približiti samom vrhu tabele. Početni sastav znam, ali ne želim ga otkriti jer nema razloga da pomažem svom kolegi na klupi Zvijezde", zaključio je Osim.

Milan Ćulum također smatra da u sutrašnjem duelu on i njegovi saigrači mogu ostvariti novu pobjedu.

"Fali nam nekoliko igrača, no ne smije nam to biti nikakav alibi. Moramo dati sve od sebe da nastavimo pobjednički niz i ja se iskreno nadam da ćemo sutra još jednom obradovati naše navijače", rekao je Ćulum i dodao:

"Nakon trijumfa u Širokom Brijegu svi nas ozbiljnije shvataju. Moramo i sutra pokazati da nismo slučajno slavili na Pecari. Privikao sam se na premijer ligu i mislim da su žuti kartoni koji su me pratili u prvom dijelu sezone stvar prošlosti."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.