Osim: Početnih jedanaest još uvijek ne znam

Uoči duela sa Čelikom

Osim: Početnih jedanaest još uvijek ne znam

Adnan Beganović, foto: A. Balić

"Sutra ćemo znati kako smo radili na pripremama. Teško je sada o tome govoriti jer sutra tek imamo pravi ispit. Prijateljske utakmice su jedno, a prvenstvene nešto sasvim drugo", rekao je  Amar Osim uoči sutrašnjeg duela sa Čelikom te dodao:

"Čelik najavljuje pobjedu, a evo i mi je najavljujemo, no postavlja se pitanje šta znači najavljivati trijumf. Početni sastav još uvijek ne znam jer dosta toga zavisit će i od terena. Danas ćemo vježbati na glavnom terenu i već sada vam mogu reći da isti nije u najboljem stanju, ali kako nama bude tako će biti i gostima iz Zenice. Na Selimovića i Šehića ne mogu računati zbog kartona, a Čolić je povrijeđen, dok za Stanića još uvijek nisam siguran da li će biti u konkurenciji. U nekoliko posljednjih dana trenirao je kao da mu nikad ništa nije bilo, no još uvijek se dvoumim da li ću mu dati priliku."

Šef struke Željezničara osvrnuo se i na proteklu polusezonu te je rekao da se određeni pomaci u odnosu na neke ranije godine vide, ali je naglasio da je rezultat mjerilo svega te da se nikome neće moći objasniti da su se mnoge stvari u klubu popravile ukoliko isti izostane.

"Vide se pomaci u našoj igri u odnosu na neke prethodne godine, ali još uvijek ima mjesta za napredak. Mi svi u klubu se doista trudimo i dosta toga se popravilo u odnosu na neke prethodne sezone, no kako nekome objasniti da je dosta toga bolje ukoliko nema rezultata, a ovdje je dobar rezultat samo izlazak na evropsku scenu. Ipak, ne živimo negdje na zapadu, pa da nam je dobar rezultat popraviti plasman za nekih četiri ili pet mjesta u odnosu na prošlu sezonu", rekao je Osim te dodao:

"Doveli smo nekoliko igrača u zimskom prelaznom roku i sada imamo mnogo igrača koji mogu konkurisati za prvu momčad, no nažalost nemamo onih koji se posebno ističu, odnosno onih koji mogu u datom momentu biti prevaga, ali šta je tu je."

Susret između Željezničara i Čelika igra se sutra s početkom u 17 sati i 30 minuta, a šef struke momčadi s Grbavice nada se da će veliki broj navijača prisustvovati ovoj utakmici.

"Očekujem veliku podršku navijača. Pauza u prvenstvu je ogromna i mislim da su se ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu poželjeli dobrih utakmica tako da se nadam da ćemo sutra igrati pred velikim brojem navijača", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.