Takmičarska komisija podnijela prijavu protiv Amara Osima!

Nakon Dudića prijava i protiv Osima

Takmičarska komisija podnijela prijavu protiv Amara Osima! · Saznajemo

A. Beganović

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine podnijela je prijavu protiv trenera Željezničara, odnosno zatražila je od Disciplinske komisije otvaranje disciplinskog procesa protiv Amara Osima, saznaje SportSport.ba.

Nakon što je trener Veleža Feđa Dudić kažnjen novčanim iznosom od 500 KM zbog neprimjerenog komentarisanja nakon prvenstvenog susreta Borca i Veleža, prema svemu sudeći ista sudbina čeka i Osima.

Naime, Takmičarska komisija je podnijela prijavu Disciplinskoj komisiji, a Osim se "tereti" zbog Kršenja kodeksa o ponašanju članova FSBiH i neprimjereneog komentarisanja u medijima po završetku prvenstvene utakmice 9. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Željezničara.

Nakon prijave od strane Takmičarske komisije iz Disciplinske komisije su zatražili očitovanje od Osima koje je dužan dostaviti do 19. novembra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od trenera Željezničara traži se očitovanje vezano za kršenje Kodeksa o ponašanju članova FSBiH i neprimjerenog komentarisanja u medijima po završetku utakmice 9. kola Premijer lige između Sarajeva i Želljezničara", navode iz Disciplinske komisije.

Press konferenciju zbog koje je Takmičarska komisija podnijela prijavu protiv trenera Željezničara možete pogledati u video prilogu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
E sad vico i ostali nek vam seru po klubovima. Budi se nacijo dok nije kasno. Dodik rusi državu
30 5
Brigata_rossa.1981
Znaci zabranjeno iznijeti svoje misljenje, valjda ste culi za slobodu govora. Iako nije bio u pravu, ima pravo izrazit svoje misljenje. Ovde ako se neko okrene protiv saveza i neradnika u njemu ocito je da ce dobiti po usima. SAVEZ NAPOLJE!
24 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi