Osim: Protiv prvaka neće biti lako
Sa danasšnje konferencije za medije

U nedelju na Grbavici gostuje Zrinjski

Osim: Protiv prvaka neće biti lako

U prostorijama Fudbalskog kluba Željezničar danas je održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili Bulend Biščević, direktor marketinga, Amar Osim, glavni menadžer i Nedžad Serdarević, fudbaler plavih sa Grbavice.

Tema obraćanja javnosti bila je predstojeća utakmica 4. kolo Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, koju Željo igra u nedelju na Grbavici protiv aktuelnog šampiona države mostarskog Zrinjskog.

"Kao prvo želio bih vas upoznati sa činjenicom da se nastavlja prodaja godišnjih i polugodišnjih ulaznica za utakmice Željezničara, kao i prodaja dresova, šalova i ostalih navijačkih rekvizita. Za susret sa Zrinjskim u nedelju u prodaju smo pustili 6.100 karata, od toga po 3.000 za sjevernu i južnu tribinu, te 100 ulaznica za zapadnu tribinu. Karte se, osim na uobičajenim prodajnim mjestima, također mogu kupiti i preko portala www.kupikartu.ba. Također bih volio istaći pozitivnu atmosferu u klubu, te se zahvaliti našim vjernim navijačima na svesrdnoj podršci koju imamo. Zamolio bih naše navijače da protiv Zrinjskog navijaju fer i dostojanstveno, dakle bez izgreda i pirotehničkih sredstava, jer smo od Nogometnog saveza BiH kažnjeni sa 3.000 KM upravo zbog navijačkih izgreda", kazao je na otvaranju press-konferencije Biščević.

Želju u nedelju očekuje sasvim sigurno težak ispit, jer na Grbavicu stiže aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, koji je loše otvorio sezonu i za očekivati je da Plemići pokušaju sve ne bi li baš protiv Željezničara prekinuli seriju bez pobjede.

"Neće biti lako doći do pobjede. Zrinjski je prvak države, koji je igrao u evropskim takmičenjima i nosio se sa ekipama koje su za naše uslove 'naučna fantastika'. Mostarci posjeduju kvalitet i moramo ih shvatiti i više nego ozbiljno jer, ponavljam, radi se o prvacima države. Što se naše ekipe tiče, u nedelju nećemo moći računati na povrijeđenog Bućana i kažnjenog Ćuluma, a s obzirom da nam nedostaje igrača neće biti nekih rokada u ekipi", rekao je Osim.

"Očekujem težak meč u nedelju. U goste nam dolaze aktuelni prvaci, koji gaje izrazito napadački fudbal. Zrinjski je sezonu počeo loše, te trenutno imaju samo dva boda, što će im sigurno biti motiv više na Grbavici. Ipak, uz maksimalan angažman svih igrača na terenu, mislim da pobjeda ne bi smjela doći u pitanje", rekao je prvotimac Željezničara Nedžad Serdarević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.