Osim: Radi se o izolovanom incidentu

U Željezničaru prihvataju odgovornost

Osim: Radi se o izolovanom incidentu

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Željezničar održana konferencija za medije, na kojoj je glavna tačka dnevnog reda bio nemili incident u subotnjoj utakmici sa Slavijom na Grbavici.

Podsjetimo, pred sam kraj utakmice jedan navijač Željezničara uletio je u teren i sa leđa udario golmana Slavije Dujkovića.

"Pogledali smo više puta snimak na kojem se jasno vidi da golman Slavije nije udaren nikakvim tvrdim predmetom niti stisnutom pesnicom, već otvorenom rukom, tako da nema govora da su mu mogle biti nanijete neke teže povrede. Mi u Željezničaru duboko žalimo zbog ovog incidenta", rekao je glasnogovornik Željezničara Gradimir Gojer.

I trener kluba sa Grbavice Amar Osim izrazio je žaljenje zbog incidenta, ali i upozorio da nema potrebe za preuveličavanjem stvari.

"Ne treba se zaboraviti da je Željezničar na posljednje četiri utakmice na Grbavici gledalo oko 30.000 ljudi. Ne želim da skrećem pažnju, ali jedan huliganski ispad naspram 30.000 gledalaca je izolovani incident. Potenciran se na događaj koji je bio minoran u svemu. Dobar dio igrača Slavije, na čelu sa golmanom, preuveličao je incident i ne vidim razlog za takvu ponašanje. Ovo je svakako stvar za žaljenje, ali nema potrebe dizati tenzije. Željezničar svakako zbog ovog treba snositi posljedice, a mi ćemo provesti istragu da se vidi ko je napravio propust pa je huligan mogao utrčati u teren, da li se radi o agenciji ili policiji", rekao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.