Osim se ne vraća na klupu, Đurbuzović šef struke

Sjednica Predsjedništva FK Željezničar

Osim se ne vraća na klupu, Đurbuzović šef struke

Na sjednici Predsjedništva FK Željezničar koja je održana večeras odlučeno je da će Hajrudin Dino Đurbuzović već od naredne utakmice i zvanično objašati funkciju šefa stručnog štaba aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, dok će se Amar Osim i dalje baviti menadžerskim poslom, koji je radio i do sad, a uz to je vodio i ekipu.

Svakako svima je jasno da funkcija menadžera nije usko vezana za trenerske poslove, već i brigu o transferima, omladinskom pogonu i funkcionisanju i radu same administracije unutar kluba. 

Upravo zbog velike posvećenosti radu sa ekipom, što se u posljednjih nekoliko godina na Grbavici moglo osjetiti kroz rezultate koje je klub bilježio, mnogo manje pažnje se posvećivalo administrativnom dijelu, te omladinskom pogonu od kojeg onaj seniorski dio itekako zavisi.

Kako su rekli iz kluba sa Zvorničke 27. menadžer Amar Osim će se u narednom periodu posvetiti pomenutim stvarima, dok će Plave sa klupe i dalje voditi šef stručnog štaba Hajrudin Đurbuzović.

Iz redova aktuelnog prvaka BiH istakli su kako rezultati nisu zadovoljavajući u skladu sa renomeom i ambicijama kluba, ali da navijači nemaju razloga za zabrinutost.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.