Osim: Španija je prvi favorit

Ivica Osim ne vjeruje u uspjeh Engleske

Osim: Španija je prvi favorit

Najveća trenerska legenda na ovim prostorima, Ivica Osim, misli kako je Španija prvi favorit predstojećeg Svjetskog prvenstva, a da je na reprezentaciji Srbije veliki pritisak koji bi ih mogao koštati.

''Ne vjerujem da Srbija može da iznenadi. Pritisak sa svih strana je ogroman i to bi moglo da im pokvari planove'', kaže Štraus sa Grbavice. Ivica Osim je za prvog favorite prvenstva okarakterisao Španiju, dok su njima uz bok Argentina, Italija i Brazil.

''Najviše bih volio da Španija osvoji Mundijal. Ekipa Vicentea Del Bosquea igra najljepši fudbal, a na ruku im ide i činjenica da u Južnoj Africi neće biti Mourinha, trenera koji je majstor da upropasti igru rivala”, kaže Ivica Osim.

“Brazilci su uvijek favoriti i oni će, kao i 'bezobrazni' Argentinci stići daleko. Ne treba zaboraviti ni Italijane, a od Engleza ne očekujem neki veliki rezultat. Mislim da su previše ubijeđeni da su jaki, a tu se grdno varaju'', zaključio je Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.