Osim: Sretno smo poveli, Borac je možda zaslužio gol

Reakcije nakon utakmice

Osim: Sretno smo poveli, Borac je možda zaslužio gol

Edmir Škorić

Pogotkom Eldina Adilovića Željezničar je na Grbavici nastavio sjajan niz - slavio je protiv Borca i približio se tituli prvaka naše zemlje.

U utakmici bez previše prilika, presudio je Adilović kojeg je sjajno proigrao Zeba u 31. minuti. Borac je također imao svoje šanse, pa su Kajkut i Stakić pogađali stativu gola Adnana Guše.

"Borac je odigrao ravnopravnu utakmicu, sretno smo poveli u prvom, u drugom nismo znali da damo gol iz dosta dobrih situacija. Borac je možda zaslužio gol, međutim nama dobro ide", rekao je Amar Osim, strateg Plavih, dodavši:

"Ružno je reći, ali Široki moramo pobijediti. Dobro je što ćemo tu imati popravni na Pecari. Večeras, da smo izgubili bodove, ne bi imali".

Ni trener Borca Slaviša Božičić nije bio posebno razočaran zbog poraza, iako smatra da bi bilo zasluženo da je došlo do podjele bodova.

"Nažalost, bez obzira na rezultat, Želji čestitam na zasluženoj pobjedi. Ne bi bilo nezasluženo da je završilo neriješeno. Odigrali smo dobro, nismo realizovali šanse koje smo imali. Nama preostaje da u nastavku prvenstva utakmice na našem terenu dobijemo i da tako obezbijedimo Evropu", kazao je Božičić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije