Osim: Tabela govori o kvaliteti Borca

Uoči derbija 23. kola Premijer lige

Osim: Tabela govori o kvaliteti Borca

Adnan Beganović

"Borac je kvalitetna momčad, a o njihovoj kvaliteti najbolje govori položaj na tabeli.

Iako smo neplanirano došli u situaciju da se borimo za titulu, mi još uvijek o tome ne razmišljamo i samo mislimo o narednoj utakmici, odnosno sada nam je samo Borac u mislima", rekao je trener Željezničara Amar Osim uoči derbija 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i dodao:

"Borac ima mnogo boljih nego lošijih strana. Bez ikakve kurtoazije smatram da su kvalitetna momčad, a ono što bi moglo biti presudno u sutrašnjem duelu je trenutna forma, a mi smo s te strane u dobroj poziciji. Svi igrači su mi na raspolaganju, izuzev povrijeđenog Alena Mešanovića, koji sigurno neće biti u kombinaciji za sutrašnji duel.

Menadžer Željezničara smatra da prvaka neće odlučivati međusobni duel, iako za to postoje realni izgledi.

"Statistički gledano male su mogućnosti da na kraju prvenstvene utrke dvije momčadi imaju isti broj bodova. Mislim da se to u Premijer ligi nije nikad desilo, pa neće niti sada. Ima još mnogo utakmica do kraja i zbog toga se ne želim pridavati preveliku pažnju tome", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.