Osim: U finalu nema favorita

Željezničar i Čelik u finalu Kupa BiH

Osim: U finalu nema favorita

A. Beganović

Fudbaleri sarajevskog Željezničara remijem u Širokom Brijegu plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine gdje će snage odmjeriti sa zeničkim Čelikom.

Pogadak Zajka Zebe iz jedanaesterca u posljednjim minutama susreta donio je Željezničaru plasman u finale najmasovnijeg takmičenja. Duel Širokg Brijega i Željezničara nije opravdao očekivanja, odnosno svega je bilo više od fudbala s čime se slaže i menadžer momčadi s Grbavice Amar Osim.

"Ne znam ni sam šta da vam kažem o jučerašnjoj utakmici. Realno, bilo je svega više nego fudbala. Igra koja ne ide na obraz niti jednoj momčadi, ali na kraju krajeva, izborili smo plasman u finale i to nam je u ovom trenutku najvažnije. Dešavanja sa kraja utakmice ne bih komentarisao", rekao je Osim za SportSport.ba.

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine Željezničar će snage odmjeriti sa zeničkim Čeliko, a Osim ističe da u tom duelu favorita nema.

"Nakon prve utakmice, odnosno nakon pobjede Čelika u Zenici, očekivao sam da će izabranici Abdulaha Ibrakovića igrati u finalu jer su imali idealan rezultat. Moja očekivanja su se ostvarila. Što se tiče finala, mislim da nema favorita i o pobjedniku će odlučivati sitnice. Već ovog vikenda pred nama je važna utakmica sa Širokim Brijegom i trenutno smo samo fokusirani na istu", istakao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.