Osim: U prvom poluvremenu je bilo kilavo

Reakcije trenera

Osim: U prvom poluvremenu je bilo kilavo

Adnan Beganović

U okviru 25. kola fudbaleri Željezničara su rezultatom 20 savladali Slaviju. Oba pogotka Plavi su postigli u drugom dijelu i na kraju su zasluženo slavili, te su tako ostali u borbi za titulu.

"U prvom poluvremenu smo bili kilavi. Valjda nas je stigao i umor od stalnog igranja. Imali smo u proteklom periodu mnogo važnih utakmica. Drugo poluvrijeme smo počeli mnogo odlučnije i veoma brzo smo postigli pogodak. Malo nas je presijekao Zebin crveni karton. Morali smo nakon toga se malo povući, no i pored brojčane prednosti Slavija nam nije ozbiljnije ugrozila gol. Na kraju smo postigli i drugi pogodak i mislim da smo sasvim zasluženo slavili", rekao je menadžer Željezničara, Amar Osim nakon susreta.

"U ovakvoj utakmici nema potrebe za crvenim kartonima. Pa, na utakmici nije bilo prekršaja za žuti karton", komentirao je Osim Zebino isključenje.

"U prvom poluvremenu se osjetio umor na igračima Željezničara i mislio sam da ćemo to iskoristiti. Nakon crbvenog kartona Zebe nismo ozbiljnije zaprijetili domaćinu. Tek kada smo primili drugi gol, malo smo se trgnuli. Čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi, a mi se okrećemo Leotaru, s kojim ćemo snage odmjeriti u nedjelju", rekao je trener Slavije, Dragan Bjelica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.