Osim: Uz dobru igru, zadovoljio bi nas 1:0 rezultat

Željo sutra dočekuje Borac

Osim: Uz dobru igru, zadovoljio bi nas 1:0 rezultat

Edmir Škorić

Željezničar će sutra od 17 sati na Grbavici ugostiti FK Borac u prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Pred Plavima, koji imaju deset nanizanih prvenstvenih pobjeda, još jedan je težak ispit. Nakon što su savladali Široki Brijeg s minimalnih 1:0 na otvaranju proljetnog dijela šampionata, ugostit će na lošem travnjaku Grbavice aktuelnog prvaka BiH, ekipu Borca.

"Neće biti puno promjena u ekipi. Igrači su imali dovoljno vremena da se odmore, a i tek su došli s priprema. Jedino Jamak neće nastupiti zbog tri žuta kartona. Što se rezultata tiče, bili bismo zadovoljni sa 1:0 uz dobru igru. Bitno je nametnuti se igrom, što će biti dobra predpozicija za revanš", rekao je Amar Osim, trener Željezničara, na današnjoj press konferencji.

Ni ovaj put, baš kao ni u duelu sa Širokim, Plavi neće imati podršku s juga, pa će najvjerniji navijači morati ponovo na sjever.

"Nama podrška treba. Ako bude kao protiv Širokog, onda ćemo biti zadovoljni".

"Borac je definitivno kvalitetna ekipa, baš kao i Široki, s tim da imaju drugačiji stil igre. Znamo od koga nam prijeti opasnost,kao što i oni znaju. Obje ekipe su obavezne da pruže još jednu dobru utakmicu, kao što je to bio slučaj u ranijim mečevima", dodao je mlađi Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.