Osimovi pomoćnici biće Memić i Gušo
Gušo debituje u trenerskim vodama

Kompletira se stručni štab Želje

Osimovi pomoćnici biće Memić i Gušo

Amaru Osimu, novom treneru FK Željezničar, koji se u ponedjeljak i zvanično vratio na klupu kluba sa kojim je jedno vrijeme harao našim šampionatom asistiraće Almir Memić i Adnan Gušo.

Memić je i u vrijeme prvog Osimovog mandata bio u stručnom štabu zajedno sa Kemalom Alispahićem i Milomirom Odovićem, dok će Gušo, doskorašnji A reprezentativac naše zemlje debitovati u ulozi trenera golmana. Gušo će zamijeniti Esada Ibrahimovića, koji je dugi niz godina bio zadužen za rad sa čuvarima mreže u premijerligašu sa Grbavice.   

Osim je razmišljao da u stručni štab angažuje i Odovića, ali je ovaj stručnjak trenutno zaposlen u FK Slavija (koordinator za omladinski pogon) pa je ova mogućnost otpala.

Iako nije u stručnom štabu, Osimu će pomagati i Dželaludin Muharemović, legenda plavih koji u vrijeme vladavine prethodne Uprave obavljao funkciju sportskog direktora. Slične zadatke Đelo će imati i sada, odnosno njegov zadatak će biti kontakti sa igračima, eventualnim pojačanjima.

Već u narednim danima Đelu i Osima očekuje mnogo posla, jer slijede pregovori sa nekoliklo iskusnih i provjerenih igrača, koji su na listu želja Osima juniora. O njihovim imenima niko nije želio govoriti, a saznajemo da novi trener traži klasičnog gol igrača, stopera, te dvojicu fudbalera koji bi trebali popuniti desni i lijevi bok.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.