"Osjećaj je fenomenalan"

Samir Bekrić vodio je Želju do titule

"Osjećaj je fenomenalan"

Adnan Beganović

"Tek danas sam svjestan veličine našeg uspjeha. Sinoć se slavilo, pa nisam mnogo razmišljao, ali danas kada vratim film godinu unazad, tek shvatim šta smo zapravo napravili", rekao je za SportSport.ba najbolji igrač novog šampiona BiH Samir Bekrić.

"Doista se osjećam fenomenalno. Ponosan sam što sam igrač najbolje bh. ekipe. Mislim da smo zaslužili titulu. Jednostavno smo svima pokazali da smo najbolji. Prije početka sezone, dolaskom Amara Osima čelo stručnog štaba, znao sam da se na Grbavici spremaju velike stvari. Govorio sam tada da ćemo biti hit prvenstva. Iskreno, nisam se nadao da ćemo uzeti titulu, no zahvaljujući šefu i cijelom stručnom štabu, kao i čelnim ljudika kluba, mi smo danas prvaci", rekao je Bekrić za naš portal i dodao:

"Mislim da su nas odlično odrađene zimske pripreme "pogurale" ka naslovu. Fenomenalno smo se pripremili za drugi dio prvenstva i kada smo se iz Širokog Brijega vratili s bodovima, znao sam da titula dolazi na Grbavicu. Ovim putem želim se zahvaliti navijačima, koji su u pravom smislu riječi, na svakoj utakmici bili naš 12. igrač."

Veznjak Željezničara smatra da ova ekipa, uz dva-tri kvalitetna pojačanja može mnogo napraviti i u Ligi prvaka.

"Imamo kvalitet, koji nam niko ne može osporiti. Liga prvaka za sve nas je veliki izazov. Istina je, da su utakmice u Ligi prvaka mnogo drugačije od ovih u Premijer ligi, ali ja sdam uvjeren da možemo mnogo, pogotovo ako se pojačamo sa dva-tri kvalitetna igrača. Siguran sam da šef vrlo dobro zna šta nam treba i da ćemo u narednoj sezoni biti još mnogo bolji", zaključio je Bekrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.