Osmanagić napadnut ispred svlačionice!
foto: RTM

Treće poluvrijeme u utrobi Koševa

Osmanagić napadnut ispred svlačionice!

Adnan Beganović

Derbi susret starih rivala, Sarajeva i Veleža, imao je i svoje treće poluvrijeme. Naime, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka fudbaleri obje ekipe krenuli su ka svlačionicama, a tamo se već desilo nešto svojstveno samo našoj ligi.

Mladi i talentovani Amer Osmanagić, jedan od najboljih igrača susreta, večeras je okusio čari Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naime, Osmanagić je nakon isključenja fizički napadnut od strane igrača Sarajeva, Džakmića i Janjoša, te još nekoliko nepoznatih osoba, a nakon što se situacija smirila zahvaljujući policiji, nadareni fudbaler je za SportSport.ba u jednom dahu rekao:

"Igrač Sarajeva, Džakmić, prvi me napao u tunelu." ...

"Džakmić me sačekao u tunelu i odmah nasrnuo na mene. Ja sam se pokušao braniti, ali me onda napalo još nekoliko meni nepoznatih osoba. U velikoj gužvi primjetio sam i još nekog čovjeka u trenerci Sarajeva, kao i domaćeg fudbalera Janjoša. Napad Janjoša na mene najviše me iznenadio jer se poznajemo iz mlađih reprezentativnih selekcija. Da je njega bilo ko napao u Mostaru, ja bih ga zaštitio, ali njegovi postupci govore sve o njemu".

Mladi fudbaler vidno razočaran ponašanjem njegovih kolega iz protivničkog tima poželio je Sarajevu sreću u Evropskoj ligi, ali je naglasio da timu s Koševa želi uspjeh samo radi rejtinga našeg fudbala.

"Želim Sarajevu da se plasira u Evropsku ligu, ali samo radi rejtinga bosanskohercegovačkog fudbala. Večeras su nabrojani fudbaleri i pojedinci bliski klubu ukaljali ugled Sarajeva. Njihovi navijači dva sata ih čekaju ispred stadiona, pa smo i mi radi toga zadržani u svlačionicama. Mislim, da to dovoljno govori o njima", istakao je Osmanagić i dodao:

"Dobio sam nekoliko udaraca u glavu i tijelo. Okliznuo sam se ispred svlačionice i tada su Džakmić, Janjoš i još nekoliko njih naletili na mene. Sva sreća pa je policija bila blizu, jer doista sam mogao proći i puno gore. Moja želja je da svako u Bosni i Hercegovini sazna za ova dešavanja i da se to nikad više ne ponovi".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti