Osmanagić: Svojim igrama ću nastojati pomoći Čeliku

Pojačanje Čelika za SportSport.ba

Osmanagić: Svojim igrama ću nastojati pomoći Čeliku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika vratili su se sa Zlatibora gdje su u četiri utakmice poraženi tri puta, te zabilježili jedan remi. Svakako da trener Nizah Hukić nije zadovoljan igrom, a posebno završnicom ofanzivnih igrača.

Amer Osmanagić najzvučnije pojačanje kluba u dosadašnjem prelaznom roku. On će se danas priključiti ekipi na treninzima, te bi sutra u okviru turnira u Vitezu zvanično trebao i debitovati za klub s Bilinog polja. Osmanagić je doveden da razigrava saigrače, ali i da postiže golove.

O svom dolasku u Čelik, te očekivanjima u narednom periodu govorio je u razgovoru za SportSport.ba

"Prije svega veoma mi je drago što sam došao u jedan od najvećih klubova u BiH. Igrao sam na Bilinom polju protiv Čelika dok sam nosio dres Sarajeva i Veleža i uvijek je atmosfera u Zenici na jednom visokom nivou. Brzo sam se dogovorio s čelnicima kluba i nastojat ću da svojim igrama pomognem klubu u ostvarenju što boljeg plasmana. Poznato mi je da se Čelik u posljednje dvije sezone rezultatski pomjerio samom vrhu, gdje mu je realno i  mjesto, a nadam se da ćemo u narednoj sezoni napraviti i dodatni iskorak", kaže Osmanagić koji je sa Zeničanima potpisao ugovor na jednu godinu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nada se i povratku u formu kada je bio najbolji igrač Premijer lige.

"Nisam se baš puno naigrao u Sarajevu, ali vjerujem da ću se u Čeliku vratiti u nekadašnju formu. Siguran sam da će sezona biti uspješna kako za mene tako i za klub. Svakako da je za igrača velika satisfakcija kada u karijeri nosi dresove velikih klubova poput Partizana, Veleža, Sarajeva i sad Čelika, ali od ranije slave se ne živi i nadam se da ću uz maksimalan angažman učiniti sve da se vratim u nekadašnju formu", kazao je Amer Osmanagić po izboru portala SportSport.ba 2009. godine najbolji igrač Premijer lige dok je ovaj nogometaš nosio dres mostarskog Veleža.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.