Osmanović: Brzo sam se uklopio u Olimpicu

Postigao gol Širokom Brijegu

Osmanović: Brzo sam se uklopio u Olimpicu

Mladi napadač Adnan Osmanović je ovog ljeta odlučio Sarajevo zamijeniti sa gradskim rivalom Olimpicom. 

Osmanović se u Sarajevu nije naigrao i na svoj izričit zahtjev je okončao saradnju, a da je njegovim dolaskom Olimpic dobio pojačanje u napadu ispostavilo se jučer kada je protiv Širokog Brijega postigao jedan pogodak.  

"Utakmicu protiv Širokog Brijega smo okončali onako kako smo i željeli. Bili smo svjesni da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi, ali isto tako znali smo da smo pod imperativom i da su tri boda neophodna ako želimo da nastavimo borbu za opstanak. Sve u svemu, na kraju je dobro ispalo i stvarno sam zadovoljan", kazao je 19-godišnji Osmanović za SportSport.ba. 

Od strane trenera i novih saigrača je, kako kaže, dobro prihvaćen. 

"Brzo sam se uklopio u Olimpicu. Pratio sam i ranije ovaj klub, tako da nije bilo nekih nepoznanica, a moram istaći i da sam dobro prihvaćen od strane trenera i igrača. Vjerujem da ćemo u narednom periodu biti još bolji, a ja ću se truditi da trudom i zalaganjem budem od velike koristi Olimpicu", dodao je Osmanović koji vjeruje da će sarajevski premijerligaš izboriti opstanak. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vukovi se nakon pobjede nad Širokim Brijegom nalaze na pretposljednjem mjestu sa osam osvojenih bodova, koliko ima i Metalleghe BSI iz Jajca. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi