Osorio u Koelnu od naredne sezone?

Osorio u Koelnu od naredne sezone?

Edmir Škorić

Ambiciozni njemački Bundesligaš Koeln želi svoje redove pojačati meksičkim reprezentativcem Ricardo Osorijem, koji je kao slobodan igrač ovog ljeta napustio Stuttgart.

Jarčevi namjeravaju pojačati zadnju liniju pred početak nove sezone, a trener Zvonimir Soldo, navodno, Osorija vidi kao pravo rješenje.

"Znamo da je Osorio slobodan ovog ljeta i jako nam je zanimljiv igrač", kazao je Soldo za Bild.

Osorio je u Stuttgart stigao iz Cruz Azual prije četiri godine, ali kroz taj period nije se uspio nametnuti u prvi sastav. Menadžer 30-godišnjeg stopera je kazao kako i njegov klijent nema ništa protiv toga da karijeru nastavi u Koelnu.

"Već smo razgovarali o transferu i Osorio mi je rekao da je zainteresovan za Koeln", kazao je Kon Schramm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.