Ostao je još samo Željezničar

Poslije promjene na klupi Borca

Ostao je još samo Željezničar

S. Grebović

Nakon što je Velikan iz Platonove danas uručio otkaz Branislavu Kruniću i na njegovo mjesto doveo Vladu Jagodića, ostao je samo jedan klub u Premijer ligi BiH koji nije mijenjao trenera od početka sezone.

Rukovodstvo banjalučkog kluba je odlučilo dati otkaz svom sada već bivšem treneru Branislavu Kruniću nakon dva uzastopna poraza na domaćem terenu od sarajevskih klubova u razmaku od svega nekoliko dana.

Klub je preuzeo Vlado Jagodić koji je Banjalučanima donio za sada jedinu titulu prvaka BiH 2011. godine i imaće pred sobom težak zadatak da vrati ekipu na pobjedničke staze.

Time je Željezničar ostao jedini klub koji još uvijek ima istog šefa stručnog štaba u tekućoj sezoni. Amar Osim je jedini stručnjak koji nije doživio sudbinu svojih kolega koji su "padali" iz kola u kolo, a pojedini klubovi su i po nekoliko puta mijenjali šefa struke.

Sarajevo je nakon 19. kola uručilo otkaz Husrefu Musemiću i dovelo Vinka Marinovića koji je uspješno startovao drugi dio sezone sa dvije vezane pobjede.

HŠK Zrinjski je prvenstvo počeo sa Harijem Vukasom, kojeg je poraz od Zvijezde 09 u 15. kolu koštao trenerske funkcije, nakon čega je Mladen Žižović stigao pod Bijeli brijeg.

Miljenko Bošnjaković je nakon remija sa Željezničarom u 11. kolu 2:2 iz privatnih razloga odlučio napustiti kormilo Tuzle City. Nakon njega Tuzlake je preuzeo proslavljeni bh. fudbaler Elvir Baljić.

Radnik je sezonu startovao sa današnjim strategom Zrinjskog Mladenom Žižovićem, koji je nakon poziva Zrinjskog odlučio napustiti Bijeljinu i preseliti u Mostar. U međuvremenu je tim vodio Starčević, a danas je za kormilom tima bivši trener ove ekipe Slavko Petrović koji je Radniku donio Kup naše zemlje 2016. godine.

Širokobriježani su u novu sezonu krenuli sa makedonskim stručnjakom Goceom Sedloskim, koji također nije "preživio" ni prvo kolo u kojem je poražen od Čelika na Pecari minimalnim rezultatom. Tim je zatim preuzeo Toni Karačić koji vodi tim sa Pecare i dan danas.

Velež je povratničku sezonu u Premijer ligi startovao sa Ibrom Rahimićem koji je sa Rođenima uspio da se vrati u elitni razred bh. fudbala. Međutim, par loših rezultata na samom startu i njega je koštalo trenerskog posla pa je klub iz Mostara preuzeo Feđa Dudić koji sa velikim uspjehom vodi ovu ekipu.

Elvedin Beganović je u prvom kolu vodio Mladost iz Doboja kod Kaknja, nakon čega je tim u nekoliko utakmica vodio upravo Ibro Rahimić, koji je također zbog loših rezultata "popio" otkaz. Užarena trenerska stolica pripala je Fahrudinu Šolbiću koji i danas vodi ekipu iz predgrađa Kaknja.

Mile Lazarević je u prvih 11 kola vodio Slobodu nakon čega je samovoljno napustio klub. Prije nego što će za trenersko kormilo zasjesti Gradimir Crnogorac, koji tim vodi i danas, tim sa Tušnja je nakratko vodio Milenko Bošnjaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom dijelu sezone ekipu Čelika je vodilo čak pet različitih trenera, a danas klub sa Bilinog Polja predvodi turski stručnjak Umit Ozat koji pred sobom ima jako težak zadatak, a to je da Zeničane spasi ispadanja u niži rang.

Posljednjeplasirana Zvijezda 09 je sa svega devet bodova skoro pa sigurno ispala iz lige. Ekipu je na početku sezone vodio Boris Savić. Nakon toga, Slavoljub Bubanja je došao na njegovo mjesto, ali nije se dugo zadržao u Ugljeviku. Danas tim iz Etno sela "Stanišić" vodi bivši trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Adnan Zildžović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rekorderi
Brči nigdje ne ide, u to možete biti sigurni!
13 1
Fce
Amar Osim treba da bude dozivotni trener Zelje
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi