Ostavio klub u ligi pa prepješačio 10 kilometara

Ispunio obećanje

Ostavio klub u ligi pa prepješačio 10 kilometara

Admin Čaušević

Kako bi ostvarili neki cilj fudbaleri daju raznorazna obećanja, a neki ih na kraju i ispune. 

Italijanski Livorno je dugo ove sezone tavorio na dnu Serije B, ali se na kraju poslije velike drame uspio spasiti i izboriti opstanak. Značajne zasluge sa 10 golova i osam asistentcija za to pripadaju i Alessandru Diamantiju.

Ljevonogi 36-godišnjak je prije šest mjeseci obećao da će ukoliko Livorno ostane u ligi pješačiti do manastira Montenero.

Diamanti je svoje obećanje danas ispunio. On se zajedno sa kapitenom Andreom Lucijem te saigračima Lorenzom Gonnellijem, Andreom Gasbarrom, te Francesco Valianijem i Matteom Di Gennerom zaputio na 12 km dugo putovanje.

Igrači Livorna zajedno s navijačima su se okupili u 10:30 u jednom od gradskih naselja, a u manastir su stigli u popodnevnim satima gdje ih je dočekao svećenik Luca Giustarini.

Inače, Diamanti je u svojoj karijeri igrao u 10-ak različtih klubova. Prvi put dres Livorna je nosio od 2007. do 2009. godine, a u klub se vratio prošlog ljeta.

Od poznatijih klubova još je nosio dresove Bologne, Palerma, Fiorentine, West Hama i Watforda. Najviše novca je zaradio igrajući za kineski GZ Evergrande.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi