Ostavka Keanea oduševila igrače Aston Ville

Više nije pomoćni trener Aston Ville

Ostavka Keanea oduševila igrače Aston Ville

Bivši kapiten Manchester Uniteda, Roy Keane, podnio je ostavku na mjestu pomoćnog trenera Aston Ville.

Keane je istakao da razlog ostavke leži u tome što se želi u potpunosti posvetiti irskoj reprezentaciji, gdje radi kao pomoćnik selektoru Martinu O'Neillu.

"Moje uloge u Aston Villi i irskoj reprezentaciji su složene i oduzimaju mi puno vremena. Nije pošteno ni prema jednima, ni prema drugima da više obnašam obje dužnosti, zato dajem ostavku na mjesto pomoćnog trenera u Aston Villi. Zahvaljujem se Paulu Lambertu na prilici za rad", izjavio je Keane.

Engleski mediji tvrde da se dan prije ostavke Keane žestoko posvađao s nekolicinom igrača, pa je tako svlačionica Aston Ville Keanov odlazak popratila s olakšanjem, čak i slavljem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.