Oštraković optimista pred gostovanje u Lukavici

Velež u Istočnom Sarajevu nastavlja niz

Oštraković optimista pred gostovanje u Lukavici

S izuzetkom poraza od Željezničara na Grbavici, Velež od dolaska Nedima Jusufbegovića na kormilo igra jako dobro.

Prvi bod osvojen u gradskim derbijima protiv Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom dao je vjetar u leđa Rođenima koji su u međuvremenu savladali i Slobodu iz Mrkonjić Grada u osmini finala Kupa BiH.

„Sloboda nije bila nimalo naivan protivnik. Iako smo bez mnogo muke vodili sa 3:0 već nakon pola sata oni su do kraja uspjeli uhvatiti rezultatski priključak makar je pitanje prolaska u narednu rundu bilo riješeno mnogo ranije,“ kaže golman Veleža Senedin Oštraković.

Slavija je Rođene ljetos podobro namučila, Mostarci su upisali zaslužen trijumf koji je pogotkom u finišu donio Sabahudin Jusufbašić.

„Mislim da smo mi trenutno u mnogo boljoj formi u odnosu na to vrijeme, dok je Slavija u odnosu na start sezone u posljednje vrijeme doživjela pad u igri koji se odrazio na njihove rezultate. Ovim ne želim kazati da ćemo ih podcijeniti ili da ćemo opušteno dočekati utakmicu. Naše želje su jasne, mi želimo pobijediti, a do cilja možemo samo uz maksimalno zalaganje,“ dodao je Oštraković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.