Osude vandalskog čina na Grbavici

Osude vandalskog čina na Grbavici

M. Skaka

Nakon jučerašnjeg neshvatljivog čina paljenja hrvatske zastave na utakmici između Željezničara i Zrinjskog stigle su brojne osude.

Između ostalih, postupaka neodgovornih pojedinaca s gnušanjem odrekli su se i najvjerniji navijači Željezničara na čijem stadionu je i došlo do nemilih scena.

"Udruženje navijača FK Željezničar  - TM 1987, sa ogorčenjem, najoštrije osuđuje paljenje hrvatske zastave, tokom sinoćnje utakmice Željezničar-Zrinjski.

Zahtjevamo od policijskih i pravosudnih organa, da konačno počnu raditi svoj posao, te privedu i primjereno kazne počinioce ovog krivičnog djela, a sve prema Krivičnom zakonu FBiH član. 150 KZ.

Sinoćnja utakmica, prva pod svjetločću reflektora nakon gotovo 18 godina, trebala je biti svečanost za sve iskrene ljubitelje plave boje i zbog toga naglasavamo sljedeće:   
Ne želimo da dozvolimo da se istinski navijači FK Željezničar dovode u vezu sa primitivcima koji su pod plaštom navijača FK Željezničar, pokušali da okaljaju svijetlu istoriju našeg kluba i navijačku grupu The Maniacs - TM 1987.
", stoji u saopštenju Manijaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti