Osuđeno deset navijača FK Sarajevo

A ubica Vedrana Puljića još na slobodi

Osuđeno deset navijača FK Sarajevo

Adnan Beganović

Pred Opštinskim sudom u Širokom Brijegu danas su izrečene presude u slučaju protiv 11 navijača FK Sarajevo.

Od njih 11 čak 10 je proglašeno krivim zbog sudjelovanja u paljevini, oštećenju privatne imovine i napadu na ovlaštene službene osobe, a samo je Faruk Džanko oslobođen krivice.

Mirza Sokolović je kažnjen sa deset mjeseci zatvora, Zlatan Husić sa devet, Aldin Popara sa pet, Adis Ahmetagić i Edin Turkić sa po četiri, Muhamed Grbo, Edin Memić, Vedad Zubetljak, Zlatan Gačić i Mirza Šiljković sa po tri mjeseca zatvora.

Podsjetimo, pomenuti su osuđeni zbog nereda koji su se dogodili 4. oktobra 2009. godine, uoči utakmice Široki Brijeg - Sarajevo, a treba nadodati da je u istim ubijen navijač bordo momčadi Vedran Puljić, čiji ubica je još uvijek na slobodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.