Otac bolesnog dječaka pisao Kimu Kallstromu

Veliko srce švedskog reprezentativca

Otac bolesnog dječaka pisao Kimu Kallstromu

Jedan od jedanaest oboljelih dječaka koji su nedavno izašli na teren sa fudbalerima Švedske u duelu protiv Njemačke uplašio se kompletnohg ambijenta iskazavši paniku i želju za bijegom sa travnjaka. 

Dječak po imenu Maks koji boluje od Williamsovog sindroma nalazio se u društvu švedskog reprezentativca Kima Kallstroma koji ga je utješio i uspio nagovoriti da ispoštuje kompletnu ceremoniju koja je planirana pred meč. Nekoliko dana kasnije Maksov otac napisao je dirljivo pismo reprezentativcu Švedske.

„Zbog Vas je moj sin bio poseban i ponosan. Osjećao se kao drugi dječaci te večeri. Pišem Vam jer nisam siguran znate li šta to sve znači za našu porodicu,“ između ostalog stoji u pismu Maksovog oca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti